Az 1993 óta működő, kezdetben fafeldolgozással és fakitermeléssel foglalkozó ozsdolai Fides Impex Kft. közel hat éve az utóbbi mellett egy dán partnerségnek köszönhetően szalmakoszorú gyártást és díszítést is a tevékenységei között tudhat. Ide látogatott el Olosz Gergely szenátor- és Fejér László képviselőjelölt hétfőn  a településen tett látogatása alkalmával, bepillantást nyerve az ott folyó munkálatokba.

Az üzemben közel 50-60 ozsdolai, illetve annak környékén élő személy dolgozik közel két nónapon át, október  15-vel kezdődően december második hetéig a fenyőágból és különböző cserjékből, örökzöldekből álló koszorúk elkészítésén. A félkész terméket egy dániai megrendelő nagy elosztóközpontjába exportálják, amely tovább adja az ország, Hollandia és Németország virágüzleteinek, melyek a vásárlók ízlése szerint díszítik fel majd azokat, hangsúlyozta Szőcs József Álmos az üzem vezetője, aki egyben a Pro Ozsdola Egyesület elnöke is.

Az ünnepek közeledtével a szervezet a Fides Impex Kft. támogatásával adventi koszorúkészítési napot szervez szombaton, december 1-én 14 órától Ozsdolán az üzem székhelyén. A kézműves tevékenységen az érdeklődők tíz lej részvételi díj kifizetése fejében vehetnek részt, a szervezők minden alapanyagot biztosítanak. Az itt begyűlt összeget a december 23-án megrendezésre kerülő idősek karácsonyának  a megszervezésére fordítják.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>