Magyarország miniszterelnök-helyettesével, Semjén Zsolttal, Tamás Sándor és Olosz Gergely barátommal lóháton, a felvonuló huszár-hagyományőrzőkhöz csatlakozva érkeztünk a főtéren ünneplő tömeghez. „Nagyon fontos tudatosítanunk magunkban és megértessük román barátainkkal is, hogy amit mi akarunk, kérünk, követelünk nem valamilyen soha nem látott extremitás, hanem az a legtermészetesebb jog az Európai Unióban. Mert a nemzeteknek, a nemzetiségeknek a jogai, azok emberi jogok a közösség szintjén. Amikor mi szabadságunkhoz, nemzeti önazonosságunkhoz ragaszkodunk, akkor emberi jogainkhoz ragaszkodunk” – hangsúlyozta Semjén Zsolt.

Március 15-i emlékünnepély Gelencén

Gelence polgármestere, Cseh József meghívására részt vettem a gelencei emlékparkban szervezett ünnepségen. A meghívást örömmel fogadtam, hiszen mindig is közel állt a szívemhez ez a vidék, ugyanis szüleim haralyi születésűek lévén, gyerekkoromban sok időt töltöttem itt és nem utolsó sorban rokoni kapcsolatok is kötnek ide.

Az a meglátásom, hogy a múlt történelme és a jelen öröksége fölülmúlja bármely politikai alakulat érdekeit, irányvonalát, ezért egységesen, székely-magyar öntudattal kell fejet hajtanunk elődeink tettei előtt, amely megváltoztatta mindannyiunk jövőképét.

Beszédemben továbbá kihangsúlyoztam, hogy nem a visszavonulás, hanem az építkezés kell, hogy legyen a feladatunk. Ezt az összetartozás – érzést kell erősítenünk a továbbiakban is, hogy minél sűrűbbre szőjjük az erdélyi magyar kapcsolati hálót, hiszen megmaradásunk záloga mi magunk vagyunk.”

 

 

 

 

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>