Olosz Gergely szenátor- és Fejér László képviselőjelölt november  28-án a kézdivásárhelyi nyugdíjasklub tagjaival találkoztak azok székhelyén . A jelöltek miután köszöntötték az egybegyűlteket és felvázolták az elkövetkező időszakra vonatkozó terveiket az idősek panaszaikkal és javaslataikkal fordultak hozzájuk.

Elsőként a szenátorjelöltet vonták kérdőre a tekintetben, hogy mi igaz a korrupciós ügyével kapcsolatban, majd sorra kerültek megbeszélésre a különböző területeket érintő témák. Felvetődött a munkaszolgálatos katonák nagyobb anyagi keretű támogatásának lehetősége, de megvitatásra került az egészségügyi ellátás javításának fontossága, a felvételi bevezetése az egyetemekre és iskolákba.

A panaszokat meghallgatva Fejér László egyetértett a felszólalókkal. Véleménye szerint a tanügyben valóban vannak olyan problémák, amelyeken minél hamarabb változtatni kell. A külföldi modellt kellene követni itthon is: 60% szakember, 40% felsőfokú végzettséggel rendelkező személyt kellene képezni, hogy egy erős gazdaságot lehessen teremteni és fenntartani. Az egészségügy terén is javítani kellene a törvényeken, hogy a fizető polgárok által juttatoot összeg a megfelelő helyre kerüljön. A gazdaság terén felvetődő problémáknál az egyik legfontosabbnak tartotta a magántulajdonok visszaszolgáltatását, mert az „szent”.

Olosz Gergely szerint a mostani rendszer még a múltból építkezik, amelyet a mostani idős korosztály évtizedekkel ezelőtt befizetett az államnak. A legalapvetőbb probléma meglátása szerint a rendszer igazságtalansága, hogy nem egyenlő mértékben kerülnek a juttatások bizonyos területekre: egészségügy, gazdaság. Munkájuk során ezen is igyekeznek majd változtatni. Felszólalásában kiemelte, hogy nem kell mindenkinek egyetemet végeznie, egy jó szakember is lehet a társadalom erős tagja, ezért vissza kell vezetni a szakoktatást.

A jelöltek ígéretüket adták, hogy lehetőségeik szerint mindenben segíteni fognak a nyugdíjasoknak.

Az est további részében a “A Székelység története” című könyv bemutatóján vettek részt a jelöltek.

Kézdivásárhely,

2012. november 28.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>