Fejér László Ödön felsőháromszéki parlamenti képviselő április 8-án, hétfőn, a Képviselőház plénumában a Kormány pénzügyekért felelős miniszteréhez fordult azzal a kéréssel, hogy az felvilágosítást adjon az Országos Takarékpénztárba, Dacia személygépkocsira előfizetők kárpótlását illetően.

Fejér kérdésében azon személyek kárpótlási folyamatáról érdeklődött, akik C.E.C.-ből áthelyezték a pénzüket a Román Fejlesztési Bankba (BRD).

Hozzászólásában elmondta „a 2008-ban elfogadott törvény értelmében azok a személyek is jogosultak kárpótlásra, akik a CEC-ből áthelyezték a pénzüket a BRD-be, ugyanúgy, mint azok, akik 1990. november 1-e előtt előleget fizettek be az Országos Takarékpénztárnál Dacia személygépkocsi megvásárlására”, majd hozzátette, hogy Romániában több mint 2100 személy van, aki nem részesült semmilyen kárpótlásban.

Fejér szerint a kormány ezen mulasztása diszkriminációhoz vezet, nem beszélve arról, hogy minél tovább húzódik a pénzek átutalása, annál nagyobb kár éri az érintetteket.

A képviselő kérdésére írásban kért választ a pénzügyminisztertől.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>