Tegnap, május 21-én iktatta a Parlament Képviselőházának Főtitkárságán az RMDSZ képviselőházi frakciója azt a keresetet, amely alkotmánybírósági kivizsgálást igényel az egészségügyi rendszerben zajló központosított intézkedések ellen.

„A Képviselőház múlt heti ülésén megszavazta a 71/2012-es sürgősségi kormányrendeletet, amely a kórházi közbeszerzések központosítását célozta. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség nem ért egyet ezzel az intézkedéssel”- fejtette ki Cseke Attila, majd hozzátette: „a közszolgáltatásokat a szubszidiaritás elve alapján kell közelebb vinni az állampolgárokhoz, nem pedig a központi intézmények hatásköre alá helyezni, mert ezáltal elérhetetlenné válnak úgy a helyi önkormányzat, mint a lakosság számára” – hangsúlyozta a Bihar megyei szövetségi elöljáró.

Cseke Attila elmondta, hogy az iktatott keresetet a többi ellenzékben lévő párttal közösen nyújtották be, valamint reményét fejezte ki afelől, hogy az elfogadhatatlan központosítási próbálkozások kivizsgálásra kerülnek és az Alkotmánybíróság a helyi autonómia elve alapján orvosolja a kialakult helyzetet.

forrás: http://rmdsz.ro/sajtoszoba/hir/iktattak-az-egeszsegugyi-kozpontositas-elleni-alkotmanybirosagi-keresetet

 

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>