Fejér László Ödön felsőháromszéki képviselő és Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere közös sajtótájékoztatót tartott június 28-án, pénteken.

A sajtótájékoztató két legfontosabb témáját a csavargyáras munkaigazolások kibocsátásának részletei, valamint az úgynevezett Dacia-károsultak ügye képezte. Kézdivásárhely polgármestere a székely zászlós perre is kitért, és arra is, hogy az önkormányzat négy lovast küld a Székely Vágtára. 

Négyszáz munkaigazolás még gazdára vár

Majdnem egy éve kezdődtek a tárgyalások a csavargyáras munkaigazolások kibocsátásáról, mára már 973 igazolás lelt gazdára, négyszázat még mindig nem vettek fel az igénylők. Összesen 1373 személy igényelte az iratokat, ez 56.700 lejbe került. A bérmentes kiállítás Fejér László Ödön képviselőnek köszönhető, aki magára vállalta, hogy szponzorként adja az igazolások kibocsátásnak összegét. „Több csatornán keresztül megvádoltak azzal, hogy nem fogom betartani az ígéretemet, az igénylők munkaigazolásai mégis mind megvannak, annak ellenére, hogy a korábban tervezett háromszázból négyszerese lett” – mondta a képviselő. Fejér László emelett átvette a Dacia-károsultak ügyét is, melynek érdekében Bokor Tibor még szenátorsága alatt járt közben. Fejér elmondása szerint már tárgyalt az illetékes személyekkel, és azt az ígéretet kapta, hogy karácsonyig mind a 2130 károsult megkapja a neki járó összeget. Kovászna megyében 265 károsult van, Felső-Háromszéken 110 személy lenne jogosult az összegre

Fejér László képviselő arról is beszámolt, hogy a japán-román baráti társaság parlamenti delegáltjaként, a japán nagykövet meghívására egy találkozón vett részt Bukarestben, ahová elvitte Kézdivásárhely kimondottan vállalkozóknak és befektetőknek készült bemutatófüzetét is,  és meghívta a japánokat, hogy látogassák meg városunkat, esetlegesen ruházzanak be az induló ipari parkok valamelyikében. „Vállalkozóként és gazdaság-élénkítő programok támogatójaként célom, hogy feltöltsem cégekkel az ipari parkokat” – hangsúlyozta a képviselő.

forrás: Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatalának sajtóirodája

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>