Fejér László Ödön, az RMDSZ képviselője, a Parlament alsóházának Gazdaságpolitika, Privatizációs- és Reformügyi Bizottságának tagja interpellációt intézett a kis- és középvállalkozásokért, illetve turizmusért felelős tárca nélküli miniszternek, amelyben nehezményezte a kis- és középvállalkozások részére kirótt adóterheket, valamint kifogásolta az állami hatóságok szakmaiságának hiányát az adócsalás és az illetékek beszedését illetően.

„A Kormány több ízben ígéretet tett arra, hogy nem fog újabb illetékeket kiróni a kis- és középvállalkozásokra, hiszen abban kívánják segíteni a vállalkozásokat, hogy túléljék a jelenlegi válságos helyzetet” – mutatott rá a képviselő, majd elmondta: „ezzel szemben a Kormány bevezette azoknak a kis- és középvállalkozásoknak megadóztatását, amelyeknek az elmúlt évi forgalma nem haladja meg a 65.000 eurót, így ezek a jövedelmük után kötelesek 3 százalékos adót fizetni az államnak. A második megszorítás, amelyet a Kormány 2014. január 1-től léptetne életbe az átalányadó bevezetése lenne” – taglalta a képviselő. 

Fejér továbbá úgy véli, hogy értelmetlen a Kormány azon szándéka, amely az Adótörvénykönyv módosítására vonatkozik és profitadó be nem fizetése általi adócsalást bünteti: „az lenne a legideálisabb, amennyiben a hatóságok arra törekednének, hogy valamilyen módon behajtsák azoktól a vállalkozásoktól az illetékeket, amelyek nem fizettek, nem pedig az, hogy újabb adónemeket rójanak ki minden kis- és középvállalkozásra és ezáltal ellehetetlenítsék mindezek fennmaradását a jelenlegi gazdasági helyzetben” – ismertette Fejér László Ödön, az RMDSZ képviselője, majd hozzátette, hogy a Kormány intézkedései ezidáig nem támogatják a vállalkozókat.

A képviselő továbbá nehezményezte, hogy a Kormány nem bízik a kis- és középvállalkozásokban és arra kérte a szakminisztert, hogy részletezze a kis- és középvállalkozások megadóztatásának hatékonyságát az összes gazdasági szereplő megadóztatásával szemben, valamint hozzon nyilvánosságra adatokat az átalányadó bevezetésének a gazdasági szférára gyakorolt hatásáról.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>