Pénteken délelőtt Bölöni Dávid polgármester fogadta az RMDSZ kampánycsapatát a csernátoni községházán, majd rövid beszélgetés után Olosz Gergely szenátor- és Fejér László Ödön képviselőjelölt Fábián Sándor alpolgármester kíséretében végigjárták a település utcáit. A lakók nagy örömmel fogadták a jelölteket, akik elbeszélgettek velük hogylétükről, mindennapi teendőjükről és problémájukról. A jelölteket a Toto Band is kísérte, így olyan csernátoni is akadt, aki elhúzatta és elénekelte a kedvenc nótáját.

A jelöltek a Haszmann Pál Tájmúzeumba is ellátogattak, ahol a mindenki által Pali bácsiként ismert múzeumvető fogadta őket. Olosz Gergely és Fejér László Ödön egy ajándékba adott székely zászlóval köszönték meg a vendéglátást.

A kampánycsapat meglátogatta a helyi gyerekotthon lakót, akiknek ruhákból álló csomagot adományoztak, majd megtekintették a Bod Péter emlékházban működő Háromszéki Mára Egyesület délutáni tevékenységén résztvevő gyerekek táncpróbáját is.

Ezt követően este hat órától az emlékházban került sor az önkormányzat által szervezett nótaestre, melyre a jelölteket is meghívták. Az egybegyűlteket a település előljárója köszöntötte, majd arra kérte a jelenlevőket, hogy egy perc csenddel adózzanak a pénteken, hirtelen elhunyt Lőrincs Zsigmond kovásznai polgármesterre. Bölöni Dávid a jelöltek támogatására is kitért beszédében, hiszen az RMDSZ-nek köszönhetően van a magyarságnak képviselete a parlamentben. Ez különösen fontos, hiszen egyre inkább fogy a magyarság országunkban, és ezért is fontos összefogni a parlamenti választásokon. Szükség van képviseletre, amely a település szintjén is meglátszik és tapasztalható, köszönhetően a támogatásoknak és a pályázatokból származó finanszírozásoknak. Az est meghívottjainak felszólalására rányomta bélyegét az említett szomorú esemény, hiszen Lőrincz Zsigmond mindkettőjük közeli barátja volt.

Akkor tudunk gyerekeinknek biztos jövőt teremteni, ha van helyi kezdeményezés, ha van mellette egy következő lépcső, a megyei támogatás és ha ott vagyunk a parlamentben és a rólunk szóló döntésekben szavunk van, hangsúlyozta felszólalásában Olosz Gergely szenátorjelölt. Az elkezdett munkához kérte a az egybegyűltek támogatását, majd kitért a Háromszéki daloskönyv fontosságára, céljára és köszönetet mondott Dimény Árpádnak, a kötet szerkesztőjének.

Fejér László Ödön úgy látja, hogy minden székely embert összeköt az a három fogalom – fejlődés, biztonság, jövő-, melyet ő is kitűzött céljául az elkövetkezőkre vonatkozóan. Eljött az idő, hogy még nagyobb fejlődés legyen Székelyföldön, hogy sikerüljön új beruházókat és munkahelyeket teremteni.

Az est további részében a helyi Pántlikácska tánccsoport műsorát tekinthették meg az egybegyűltek, akiknek a talpalávalót Ábri Béla és zenekara biztosította, majd közös nótázás vette kezdetét, énekelt Kovács Enikő és a Toto Band tagjai.

Csernáton,

2012. november .22.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>