Ünnepélyes keretek között adták át az esztelneki Nagy Mózes Általános Iskola új épületét november 29-én. Az eseményt metisztelte jelenlétével Farkas Csaba István tanfelügyelő, Olosz Gergely szenátor- és Fejér László Ödön képviselőjelölt, valamint esztelnek község polgármestere, Varga Attila és a tanácstagok, illetve pedagógusok és a szülők.

Az eseményen Gödri Réka óvónő köszöntötte az egybegyűlteket, majd az iskola diákjai palotást adtak elő. Varga Attila örömét fejezte ki, hogy a száz éves épület mellé sikerült egy új szárnyat építeni, és ezáltal a gyerekek egy helyen tanulhatnak, egy közösséget alkotva. A polgármester köszönetet mondott Olosz Gergely képviselőnek, a megyei vezetőségnek és a tanfelügyelőknek az iskoláért tett önzetlen munkájukért, sígítségükért.

Fülöp István az iskola igazgatója kitért arra, hogy az épület átvétele már a múlt évben megtörtént, és szeretné, ha megfelelő tárgyi feltételek között történhetne az oktatás, hosszú és nehéz út vár azokra, akik ezt meg kell valósítsák, de közösségi összefogással nem létezik lehetetlen. Az iskolának tovább kell vinnie és meg kell őriznie küldetését, mely nem más, mint örökségünk és hagyományaink óvása.

Olosz Gergely szenátorjelölt azt tanácsolta a gyerekeknek, hogy tanuljanak sokat, mert a megszerzett tudást senki sem veheti el tőlük.

Fejér László Ödön képviselőjelölt egykori nagy mózeses diákként arra kérte a gyerekeket, hogy legyenek büszkék erre az intézményre, mely életreszóló útravalót ajándékoz nekük.

Az ünnepséget színesítette a diákok verses, furulyás összeállítása, valamint a néptáccsoport előadása.

Ilyés K. Imre  plébános áldotta meg az épületet a szalagvágást követően.

Esztelnek,

2012. november 29.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>