Fejér László Ödön: “A nyomdaipart nem lehet tönkretenni egy törvény pontatlan megfogalmazása miatt “ 

Titi Amzar, a romániai Print Magazine főszerkesztője, és Octav Preoteasa, a Romániai Csomagolásgyártók Egyesületének (APRA) elnöke Fejér László Ödön, Kovászna megyei képviselőhöz fordult segítségért, mert a jelenlegi törvény értelmében a nyomdaiparban tevékenykedő vállalkozások az összforgalmuk után, visszamenőleg 4 évre, még 3 százalékos adót és késedelmi költségeket kell fizessenek.

Ez ésszerűtlen és gazdasági szempontból halálos csapás egy iparágra, ezért Fejér László Ödön felkérte Márton Árpád képviselőt – aki a kulturális bizottság tagja -, hogy támogassa az intézkedésben, minekután törvénymódosító javaslatot nyújtottak be a Képviselőházban. A módosító javaslat pontosítaná az ide vonatkozó előírást: csak azon munkálatok után köteles egy nyomda még 3 százalékot fizetnie, amelyben egy kulturális mű után gyártott mását készítette el.

A kezdeményezést olyan nyomdaiparban tevékenykedő szervezetek támogatják, mint az Erdélyi Nyomdászok Egyesülete(ATT), a Reklámtárgy gyártók és importőrök egyesülete(APIIP), vagy a Romániai Szerkesztők Egyesülete(UER).

forrás: http://rmdsz.ro/sajtoszoba/hir/fejer-laszlo-odon-a-nyomdaipart-nem-lehet-tonkretenni-egy-torveny-pontatlan-megfogalmazasa-miatt-

 

 

 

 

 

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>